Tadić prihvata kandidaturu premijera Srbije

Beograd -- Predsednik DS-a Boris Tadić, nakon tročasovne sednice šireg predsedništva DS-a, izjavio je novinarima da je spreman da preuzme mesto premijera, ako se prihvate ciljevi i način rada na kojima treba da bude bazirana buduća vlada.

Prvo sa koalicijom oko SPS-a

On je najavio da će o parlamentarnoj većini prvo razgovarati sa koalicijom SPS-PUPS-JS i da veruje da će sa njima postići dogovor o parlamentarnoj većini.

Tadić je naglasio da nikad nije dolazila u obzir, niti će, kako je rekao, dolaziti u obzir bilo kakava koalicija sa SNS.

Prema njegovim rečima, o trećem partneru u vladi DS će razgovarati sa čelnicima koalicije SPS-PUPS-JS.

"Suočavamo se sa velikim teškoćama, ali verujem da dolaze bolji dana za Srbiju", poručio je Tadić posle sastanka vrha DS-a.

Siromaštvo i nezaposlenost

Tadić je ukazao da su širomaštvo i nezapsolenost, kao i na nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i intenziviranje borbe protiv korupcije najveći problemi sa kojima se Srbija danas součava .

Svi mole Tadića:_
Na opasku novinara da ga "svi mole da bude premijer i da će molba uskoro stići i od predesdnika Republike", Tadić je rekao da je Tomislav Nikolić to na neki način već i učinio.

Užareno mesto premijera

"Nešto ne vidim da se svi guraju oko mesta predsednika vlade u ovom trenutku, a pre samo nekoliko nedelja to je bilo atraktivno mesto. Šta da vam kažem, menja se politička situacija u Srbiji, verovatno je to sada jedno užareno mesto, ali bože moj, bilo je takvo i mesto predsednika Republike prethodnih osam godina pa smo uspeli da odbranimo interese države", rekao je Tadić.

Upitan zašto je u izbornoj noći rekao da neće biti premijer, Tadić je rekao da je tada govoio onako kako je mislio i osećao bez kalkulacija.

On je naveo da od predsednika Tomislava Nikolića iznese svoj plan i i preuzme deo odgovornosti za vođenje politike prema Kosovu i Metohiji


Predsednik DS-a je u intervjuu Novostima ranije rekao da u životu nema više
motiv da bilo šta postane, već da nešto postigne - a to je da Srbija nastavi
evropskim putem.

Pogledajte još