Željko Joksimović neće više na Evroviziju

- Pevao ne bih, ali možda bih komponovao. Da pevam na "Evroviziji" neću, sto posto - izjavio je Joksimović na aerodromu po povratku iz Bakuua, piše "Alo".

- Iznenađen sam samo za neke zemlje koje nam nisu dale ni jedan poen. Ako mnogim zemljama valja pesma, pitam se šta se to nekim drugim zemljama ama baš ništa nije dopalo u mojoj pesmi? A to što su ljudi slali glasove u zemljama od kojih nisam dobio ni jedan glas, poput Britanije i Turske, to mi je zaista neobično - izjavio je Željko.

Babuške su iluzija!

Drugoplasirane „Buranovske babuške“, koje su svojom neobičnom kompozicijom i još čudnijom koreografijom kupile pažnju i simpatije publike, Joksimović je takođe prokomentarisao. - Babuške su više iluzija nego pesma. Nekome se to dopalo, nekome je bilo simpatično - tvrdi Željko.

Srpski predstavnik je prokomentarisao i pobednicu ovogodišnjeg takmičenja, koja je pre pobede imala odlične prognoze.

- Postojala je kampanja za Švedsku, tačno, ali iz mog ugla oni su imali jednu jako dobru i modernu pesmu. Bili su spremni da pobede. Mi smo, s druge strane, imali drugačiju taktiku. U pitanju su bile nijanse - smatra naš predstavnik, kome je izuzetno žao što hrvatska predstavnica Nina Badrić nije prošla u finale "Evrovizije".

- S Ninom sam bio u hotelu, viđali smo se tamo non-stop i čudno mi je što nije prošla u finale - rekao je Joksimović za "Alo".

Pogledajte još