Facebook smartphone: Cukerberg "kidnapovao" Apple-genijalce

Mark Cukerberg zaposlio je barem šestoricu bivših Appleovih inženjera koji su radili na popularnim telefonima iPhone, a sve s ciljem da osmisle originalan Facebookov smartphone.

Novi stručnjaci koje je Cukerberg "kidnapovao" iz Applea su deo tima koji će po treći put pokušati da osmisli Facebookov smartphone koji bi trebalo da se pojavi na tržištu sledeće godine, prenose svetski mediji.

SETI SE: Prvi pokušaj pravljena Facebook smartphonea desio se 2010, ali je propao je kad su čelnici Facebooka shvatili koliko je komplikovana tranzicija kompanije iz one koja proizvodi softver u onu koja proizvodi hardver. Drugi pokušaj, saradnja s HTC-om, projekt nazvan "Buffy", još je u procesu izrade.

Uz pomoć novih stručnjaka, Facebook sada "ulazi dublje u proces, šireći tim koji radi na Buffyju i istraživanju drugih smartphone projekata, stvarajući tim sezonskih inženjera za hardvere koji su takve uređaje već pravili", navodi "Njujork Tajms", a prenosi "Index.hr".

Prethodnih dana, aktuelna je bila prodaja akcija Facebooka, za koju Cukerberga optužuju da je iskoristio za bogaćenje uzimanjem novca od malih akcionara. Drugog dana od početka prodaje Facebook akcija na berzi, njihova cena je već opala za 11 procenata i time “otkinula” oko 10 milijardi dolara od kompanije.

Pogledajte još