Ljajić udaljen iz reprezentacije jer nije pevao himnu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović oterao je u ponedeljak sa priprema Adema Ljajića, pošto igrač nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Ljajić je rekao da himnu nije pevao iz ličnih razloga i da tu neće biti promena.

Nacionalni savez je preneo i da Ljajić nije zauvek udaljen iz reprezentacije. Moći će da se vrati ako promeni lični stav, obavesti selektora i igrama i formom zasluži poziv.

Fudbalski savez Srbije podržao je odluku Siniše Mihajlovića smatrajući da je Ljajić prekršio Sporazum o ponašanju koji je Mihajlović uveo u nacionalni tim.

"FSS je saopštio još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u 'A' reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom.

Ljajić je na ovo izjavio da mu je jako žao jer je oduvek želeo da igra za reprezentaciju Srbije, ali da mora prvo sebe da poštuje.

Ljajić je nadavno suspendovan iz Fiorentine jer je navodno vređao i psovao bivšeg trenera Rosija. Rosi ga je tada pred celim stadionom izudarao, a onda dobio otkaz.
Ljajić je porekao da je izgovarao psovke. Nakon toga, Ljajić je doživeo i uvrede italijanske publike.

Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio", naveo je FSS.

Pogledaj VIDEO: Kad je Rosi tukao Ljajića

Pogledajte još