Upravi za javne nabavke sertifikat za kvalitet upravljanja

BEOGRAD, 28. maja 2012. (Beta) - Nemačka sertifikaciona kuća Tiv sid (TUV SUD) uručila je u ponedeljak Upravi za javne nabavke Srbije sertifikat ISO 9001 za kvalitet upravljanja.

Sertifikat je direktoru Uprave za javne nabavke Predragu Jovanoviću uručio durektor TIV SUD Serbia Boško Gavović na konferenciji za novinare u Medija centru.

Jovanović je rekao da savremeni sistem upravljanja koji je uveden omogućava bolju kontrolu rada, optimizira troškove, povećava efikasnosti i obezbedjuje bolji kvalitet usluga naručiocima i ponudjačima javnih nabavki.

"To je značajan korak za nas zato što uvodimo sistem koji treba da obezbedi jasno razgraničavanje pojedinačne odgovornosti svakog zaposlenog za nabavke koje provodi, a samom tim i lakše praćenje i optimizaciju troškova i podizanje efikasnosti rada", rekao je on.

Jovanović je istakao da je novi sistem rada "zaokret u odnosu na tradiocionalni sistem", u kom je "državna administracija bila iznad gradjana i preduzeća, koji su praktično bili u podredjenom položaju".

Pogledajte još