Bošnjačka zajednica osudila postupak selektora(VIDEO)

NOVI PAZAR - "Ovim diskriminacijskim činom selektor Siniša Mihajlović potvrdjuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta.

Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama Bosne i Herecegovine, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne, smatra BKZ

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je "postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda".

POGLEDAJ VIDEO uoči utakmice

"Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka", dodaje se u ovom saopštenju.

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Mihajlović udaljio Ljajića, jer nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Ljajić je potom izjavio da mu je zbog svega žao, da voli Srbiju i želi da igra za Srbiju, ali da ako ne poštuje sebe, neće ga ni drugi poštovati.

Ljajić je nedavno imao konflikt u Fiorentini sa trenerom Rosijem.

Pogledaj VIDEO: Rosi tuče Ljajića

29. 5. 2012.

Pogledajte još