Bošnjaci osudili postupak Mihajlovića

0

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) najoštrije je osudila isključivanje Adema Ljajića iz Fudbalske reprezentacije Srbije zbog toga što nije pevao himnu "Bože pravde".

“Ovim diskriminacijskim činom selektor Siniša Mihajlović potvrđuje da Bošnjak ne može imati zasluženo mesto u fudbalskoj reprezentaciji bez odricanja od svog identiteta. Ovakav odnos vlasti prema Bošnjacima naterao je vrhunske sandžačke sportiste da zaigraju pod zastavama Bosne i Herecegovine, Turske, Nemačke i drugih zemalja, gde ih niko ne prisiljava da pevaju njihove himne”, navodi se u saopštenju BKZ dostavljenog medijima.

Ova zajednica u saopštenju dodaje da je “postalo sasvim jasno da u srpskim timovima i srpskoj reprezentaciji nema mesta ni za koga osim za pripadnike srpskog naroda“.

“Zbog ovakvog ponašanja ne čude sve učestaliji glasovi za formiranje Fudbalskog saveza Sandžaka i Fudbalske reprezentacije Sandžaka”
, dodaje se u ovom saopštenju.

Fudbalski savez Srbije ranije je saopštio da je Siniša Mihajlović udaljio Adema Ljajića, jer nije hteo da peva himnu pred početak utakmice sa Španijom.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.