Đoković: Pritisak može da bude izazov

Novak Đoković je pobedio Potita Staraćea iz Italija sa 3:0 i tako uspešno startovao na jedinom gren slem turniru na kojem nije osvojio titulu.

"Pritisak je uvek prisutan. To može da bude dobro, da bude izazov. Ukoliko osećaš pritisak to znači da radiš ono što je ispravno"
, rekao je Đoković.

On je pobedio prošle godine na Vimbldonu, Otvorenom prvenstvu SAD, a ove godine je na Otvorenom prvenstvu Australije osvojio treću titulu. Nedostaje mu titula na Rolan Garosu, ali je još veći izazov da osvoji za redom četiri titule na različtim turnirima.

"To mi ne stvara dodatan pritisak. Zaista mislim da je to izazov. Ići ću korak po korak. Sada je stvarno rano da govorimo da li ću eventualno osvojiti trofej, mada je to definitivno moj glavni cilj", rekao je Đoković, koji je prošle godine izgubio od Rodžera Federera u polufinalu. U meču sa Staraćeom imao je problema samo u prvom setu.

"Na startu... Još sam se trudio da nađem svoj ritam, a iskreno on je igrao veoma dobro. Sada kada je meč završen, možda nije loše za mene što sam imao težak prvi set"
, rekao je Đoković.

Teniser Srbije će u narednom kolu igrati sa Blažom Kavčičem iz Slovenije, 99. na ATP listi.


Beta

Pogledajte još