Majami poveo protiv Bostona

Džejms je postigao 32 poena i imao je 13 skokova, dok je Vejd dao 22 poena, od čega 10 u poslednjoj četvrtini.

Osim njih dvojice, dvocifren broj poena imao je i Šejn Batije, kome je ovo prvo učešće u plej-ofu. On je meč završio sa 10 poena i 10 skokova.

Majami je u prvom poluvremenu imao 11 poena prednosti, ali je Boston to stigao, da bi u trećoj četvrtini konačno stekao osetniju prednost posle serije od 9:2, i posle toga uvećao prednost.

Majami većinu ovog plej-ofa igra vođen Džejmsom i Vejdom. Njih dvojica su u seriji protiv Indijane postigli ukupno 197 poena i tako prelomili tu seriju, a njihov nalet nastavio se i u finalu konferencije.

"Ima nas mnogo po medijima, dobijamo naslovne strane, ali nas saigrači podržavaju i čine sve da nam pomognu da pobeđujemo", rekao je Džejms.

Boston je predvodio Kevin Garnet sa 23 poena i 10 skokova, a pomogao mu je Rejžon Rondo sa 16 poena, devet skokova i sedam asistencija. Pol Pirs je dao 12, dok je Rej Alen imao loše veče, pogodivši samo jedan šut iz igre od sedam pokušaja.

Boston je prvu četvrtinu izgubio sa 10 poena razlike, a treću sa 11.

"Ne možete da spavate dve četvrtine kada se igra u gostima", rekao je trener Bostona Dok Rivers.

Ovo je treća uzastopna godina da se Majami i Boston sreću u plej-ofu, a obično je to u prvom ili drugom kolu, nikada u finalu konferencije, ali se rivalstvo već razvilo, pošto su se košarkaši sa Floride malo razmetali na terenu.

"Kod kuće su i prijatno se osećaju, a takve stvari se rade kad vam je prijatno. Moramo da ih pomerimo sa tog mesta gde se osećaju udobno. Moramo da se borimo žešće", rekao je Kevin Garnet.

Sledeća utakmica igra se u noći između srede i četvrtka.

Beta

Pogledajte još