Pol Vilijams ostao paralizovan

BEOGRAD, 29. maja 2012. (Beta) - Američki bokser i nekadašnji šampion sveta Pol Vilijams (31) doživeo je tešku saobraćajnu nesreću i verovatno će ostati paralizovan ispod struka, preneli su elektronski mediji posvećeni tom sportu.

Vilijams je vozio motor u blizini grada Atlante kada je išao na svadbu svog brata, kada mu je u susret izleteo drugi automobil. On je skrenuo da ga izbegne, ali je udario u bankinu i odleteo sa svog vozila. Njegov trener i menadžer Džordž Piterson rekao je da je bokser odleteo skoro 30 metara kroz vazduh, a onda je pao na ledja, i da je preživeo samo zato što je nosio kacigu.

Prema Pitersonovim rečima, Vilijams bi u sredu trebalo da bude operisan da bi mu se stabilizovala gornja, zdrava polovina kičme, tako što će se staviti zaštita oko nje.

Pol "Panišer" Vilijams bio je šampion u velter i polusrednjoj kategoriji, a borio se i u srednjoj. U karijeri je zabeležio 41 pobedu i dva poraza, a omiljen je kod navijača zbog načina borbe, pošto je stalno išao napred i želeo je da razmenjuje udarce sa rivalima.

Pogledajte još