Ko su "Watchmeni"?

Legendarni, višestruko nagrađivani strip DC Comicsa “Watchmen” (Nadzirači) dobio je i svoju filmsku verziju u režiji Zeka Snajdera (300), čija premijera je planirana za početak juna 2009. godine. 

Radnja ovog kompleksnog, misterioznog ostvarenja smeštena je u 1985. godinu, gde su kostimirani superjunaci stvarnost, a Amerika se nalazi rubu nuklearnog rata sa Sovjetskim Savezom. 

Glavne uloge tumače Malin Akerman ("The Heartbreak Kid"), Bili Kradap (Billi Crudup) ("The Good Shepherd"), Metju Gud ("Match Point"), Karla Guđino ("Night at the Museum") i mnogi drugi.

Strip “Watchmen” je originalno izdavao DC Comics kao seriju od 12 knjiga publikovanih između 1986. i 1987. godine. Postao je jedini strip koji je ikada dobio Hugo Award, kao i jedini strip među 100 najboljih romana na engleskom jeziku po izboru magazina "Tajm" od 1923. do danas. 

Pogledajte prvi trejler filma "Watchmen" koji obećava dobru zabavu za ljubitelje pravih superheroja.

 

 

Takođe, obratite pažnju na sjajnu pesmu benda Smashing Pumpkins "The Beginning is the End is the Beginning" koja prati trejler i daje mu sasvim posebnu emociju. Što je vrlo interesantno, ova numera je korišćena i u filmu "Batman and Robin".

Pogledajte još