Proteste radnika MB gasa organizuje suvlasnik

BEOGRAD, 29. maja 2012. (Beta) - Advokati zastupnika i jednog od suvlasnika "MB gas oila" Bojana Kocića optužili su u utorak drugog suvlasnika te firme Mileta Brežančića da je organizovao proteste grupe radnika kako bi nezakonito preuzeo imovinu te naftne kompanije.

Kako se navodi u njihovom odgovoru, Brežančić "svojim ponašanjem koje je dobro poznato pravosudnim i policijskim organima instruira manju grupu direktno podredjenih zaposlenih lica koja protestuju pod velom zaštite radničkih prava, a u stvari služe kao instrument ostvarenja isključivo njegovih privatnih interesa".

Grupa zaposlenih u "MB gas oilu" u ponedeljak je počela višednevne proteste pred Ministarstvom ekonomije Srbije nezadovoljni odlukom kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja. Oni su ispred Ministarstva parkirali nekoliko cisterni.

Sekretar sindikata u "MB gas oilu" Nikola Šobić kazao je agenciji Beta da radnici ne žele da ospore vlasništvo Kociću, niti njegovo pravo na dividende ili prodaju udela u firmi, ali da ne sme da mu se dozvoli da donosi odluke koje štete "MB gas oilu" i da ugasi firmu koja dobro posluje i zapošljava 300 radnika".

Pogledajte još