Ljajić me doveo pred svršen čin

BEOGRAD, 29. maja 2012. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je u utorak da je Adema Ljajića udaljio sa priprema zato što je prekršio sporazum koji je potpisao, kao i da ga je igrač "doveo pred svršen čin".

"Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati... Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da predjem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentuje zemlju u svakom trenutku", preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije selektorove reči.

Mihajlović je u ugovoru tražio da se peva himna. Ljajić to nije učinio u meču protiv Španije i udaljen je posle razgovora sa selektorom.

"Razgovarao sam s Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio. Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin", kazao je Mihajlović.

Selektor je kazao da je po preuzimanju selekcije rekao da ima dva cilja - plasman na Svetsko prvenstvo, i menjanje mišljenje o reprezentaciji u medjunarodnim organizacijama.

Pogledajte još