Mihajlović: Ljajić me doveo pred svršen čin

"Svi igrači dobili su ugovor na početku priprema, koji su pročitali i potpisali. To je za mene značilo da se slažu sa svim odredbama i da će ih se pridržavati... Postoje stvari preko kojih ne mogu i neću da pređem, a jedna od njih je pevanje himne. Ako neko nosi dres i grb Srbije, treba da reprezentacuje zemlju u svakom trenutku", preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije selektorove reči.

POGLEDAJ VIDEO uoči utakmice 

Mihajlović je u ugovoru tražio da se peva himna. Ljajić to nije učinio u meču protiv Španije i udaljen je posle razgovora sa selektorom.

"Razgovarao sam sa Ljajićem, ali nije mogao da mi objasni u čemu je bio problem, rekao je samo da su u pitanju bili privatni razlozi. Žao mi je, on je igrač na koga sam računao i ovo nije bila odluka isključivo protiv njega. Isto bi bilo i da je bilo koji drugi igrač to uradio. Trebalo je ranije da pričamo da postoji neki problem, ovako, doveo me pred svršen čin"
, kazao je Mihajlović.

Selektor je kazao da je po preuzimanju selekcije rekao da ima dva cilja - plasman na Svetsko prvenstvo, i menjanje mišljenje o reprezentaciji u međunarodnim organizacijama.

"Svaki igrač treba da bude primer na terenu i van njega. Isto važi i za navijače, oni su najbolji na svetu dok nas bodre kao protiv Španije u Sent Galenu, ali onda sve pokvare bacanjem petardi i dimnih bombi. To ne sme da se radi. Mislim da ti izuzeci, koji su u manjini, ne vole svoju zemlju i ne žele joj dobro kad se tako ponašaju"
, rekao je Mihajlović.

Beta

Pogledajte još