Pešić: Odigrali smo fantastično

"Kako smo završili prvu utakmicu u Kragujevcu, tako smo danas nastavili. U prvih dvadeset minuta je bilo 'made in Red Star' za sledeću godinu. Fantastična igra, čitavu godinu smo naporno radili da igramo kao danas u prvom poluvremenu. U drugom delu smo malo stali jer se ne pita samo naša ekipa, već i Radnički", rekao je Pešić posle pobede sa 76:62 u Beogradu.

On je istakao da je "fantastično igrati pred ovakvom publikom".

"Imali smo 20 asistencija, što je imidž Radničkog čitave sezone. Mi želimo da dajemo koševe, zato se igra košarka, ali mi smo to uradili iz dobre odrane. Dali smo 18 poena iz kontranapada i to me motiviše. Svi smo dobili satisfakciju i srećan sam zbog pobede", istakao je Pešić.

Trener crveno-belih je dodao da očekuje da će treći, odlučujući meč za plasman u finale biti težak za obe ekipe.

"U Kragujevcu će biti teška utakmica i za nas i za njih. Sada ćemo pogledati ono što smo dobro uradili i nećemo se zamajavati lošim stvarima. Ne mogu da kažzem da mi nemamo svoju šansu, ali je moramo od početka iskoristiti. Moramo imati plan igre, jer kada ga god imamo
onda kontrolišemo meč", kazao je Pešić.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je da je njegova ekipa u Beograd došla prepotentno.

"Moram da ubedim igrače da bolje trče, da se više bore. Došli smo u Beograd malo prepotentni. Zvezda je zasluženo pobedila, igrala je pravu košarku Promašili smo neke šuteve koje obično dajemo, a oni su bili raspoloženi u šutu za tri poena", rekao je Nikolić.

On je ocenio da je njegova ekipa igrala taktički, dok je protivnička "jurišala".

"Nisam iznenađen igrom, jurnjava je bila, a mi smo slabo trčali i skakali. Stalno se kuka na sudije i vrši pritisak, a Zvezdi ovaj kriterijum odgovara, jer mi igramo taktički, a oni juriš i pucaj. Zvezdu i Partizan svi već vide u finalu, ali se i mi nešto pitamo. Ovde nema favorita", kazao je Nikolić.

Beta

Pogledajte još