Bila jednom jedna devojčica

Već oko šeste godine bio sam besan na devojčice koje nose roze – kaže on.
Zašto to rade sebi, pitao se.

Pošto se na letnjem kampu u šestom razredu predstavio kao muško, uspeo je da ubedi roditelje da nije u pitanju samo prolazna faza. Bili su šokirani kad su na kraju kampa došli po svoju ćerku, a umesto nje zatekli sina, prenosi Daily Mail.

Roditeljski par, oboje umetnici, potpuno su otvoreno prihvatili želje svog deteta, pretpostavljajući u početku da jednostavno eksperimentiše.
-

Ali to je bio samo prvi korak na dugom i napornom putu.

Najpre su morale da se zaustave pubertetske promene. Uprkos medicinskim i psihijatrijskim stručnjacima koji su podržali Ajzakovu odluku, majka se protivila korišćenju lekova koji bi blokirali pubertetske procese. Smatrala je da treba da pričeka još malo.

- Instinktivno nisam želela da ugrozi svoj endokrini sistem i rekla sam „ne“ – priznaje ona.

Stres koji je Ajzak doživeo prilikom svoje prve menstruacije, promenio je njeno mišljenje, pa je već počekom sledećeg leta on počeo da koristi lek Lupron.

- Odlučio sam se za pilule, iako je verovatno trebalo odmah da počnem sa injekcijama, pošto one imaju jači efekat, ali jednostavno ne podnosim iglu – priča Ajzak.

Ajzak se ne trudi da naglašava svoju muževnost. - Često delujem isfeminizirano. Umem da se zakikoćem kao devojčica, a ni sport me ne interesuje. Nisam baš najmuževnija transrodna osoba, ali muško definitvno jesam – poverava se on.
Izvor: 24 sata

Pogledajte još