Zakorači sa Nadlanu.com u spejs šatl!

0

Hjustone, nemamo problem! A što bismo ga imali kada uživamo u virtuelnoj turi kroz komandu spejs šatla "Diskaveri"?! Možda je u penziji, ali nama je ovaj spejs šatl najbliže što smo prišli magičnoj Zemljinoj orbiti.

Spejs šatl “Diskaveri” (Discovery) jedna je od “penzionisanih” letelica američke svemirske agencije NASA, koja je prvi put lansirana 1984. Ovaj “orbitalni penzioner” 39 puta je leteo u svemir, više od bilo kojeg drugog šatla.

ŠTA SADA RADI NASA: Američka svemirska agencija trenutno je najviše posvećena pripremi slanja ljudi u izviđanje asteroida i planete Mars.

“Diskaveri” je najstariji od preostala tri šatla američke svemirske agencije i trenutno je izložen u hangaru u “Smitsonijanu” na međunarodnom aerodromu Dales kod Vašingtona.

NASA je završila program šatlova prošlog leta posle 30 godina i privatnim američkim kompanijama prepustila svemirske letove za snabdevanje Međunarodne svemirske stanice u orbiti Zemlje.

ZAKORAČI SA NADLANU.COM U SPEJS ŠATL “DISKAVERI” i pogledaj kroz ovu zanimljivu virtuelnu turu neverovatan svet dugmića i komandi koje vode u neistražene dubine svemira… Baš tamo gde sanjamo da jednom odemo. Možda baš nekim “novim Diskaverijem”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.