Jedan : sto na Bijenalu arhitekture u Veneciji

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) - Na 13. Bijenalu arhitekture u Veneciji, od 29. avgusta do 25. novembra, Srbiju će predstavljati rad grupe mladih arhitekata "Jedan : Sto", izjavio je u sredu komesar izložbe, arhitekta Igor Marić.

Marić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je taj rad izabran odlukom šestočlanog žirija na konkursu na koji su bila prijavljena 34 različita projekta.

Prema njegovim rečima, izabrani rad predstavlja na upečatljiv način veliki beli sto koji ispunjava paviljon, ostavljajući 1,5 metara slobodnog prostora za prolazak posetilaca.

Marić je objasnio da taj sto postavljen u praznom prostoru simbolično spaja i razdvaja, i to ne fizički, već verbalnom komunikacijom korisnika.

"Taj rad je jednostavan, sadrži u sebi elemente minimalizma koji je kao trend možda prošao, ali je u arhitekturi i drugim umetničkim pravcima prisutan uvek", rekao je Marić. Rad "Jedan : Sto" postavile su arhitekte Marija Niković, Olga Lazarević, Marija Strajnić, Nikola Andonov, Aleksandar Ristović, Marko Marović, Milana Dragić, Janko Tadić, Nebojša Stevanović i Miloš Živković.

Pogledajte još