Radnici MB gas oila nastavljaju protest naredna četiri dana

0

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) – Zaposleni u preduzeća za trgovinu naftnim derivatima "MB gas oil" iz Beograda, koji već nekoliko dana protestuju ispred Ministarstva ekonomije, najavili su u sredu da će nastaviti protest i u naredna četiri dana.

BEOGRAD, 30. maja 2012. (Beta) – Zaposleni u preduzeća za trgovinu naftnim derivatima “MB gas oil” iz Beograda, koji već nekoliko dana protestuju ispred Ministarstva ekonomije, najavili su u sredu da će nastaviti protest i u naredna četiri dana.

Predsednik sindikata tog preduzeća Zoran Djumić kazao je na konferenciji za novinare da zaposleni u MB gas oilu traže poništavanje odluke kojom se suvlasniku firme Bojanu Kociću vraća mogućnost odlučivanja.

On je naglasio da Kocić želi da ugasi firmu, ali za to nema osnova, jer “MB gas oil” dobro privredjuje, ostvaruje profit i nema poroblema sa poslovanjem.

“Gašenjem firme bi oko 300 zaposlenih, od kojih je oko 70 odsto kreditno zaduženo ostalo na ulici”, kazao je Djumić i naglasio da radnici neće odustati od protesta dok se ne ispune njihovi zahtevi i ne primeni zakon.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.