Bošnjačko nacionalno veće osudilo iskljucenje Ljajića

"Nacionalistički postupak čelnika fudbalske reprezentacije i Fudbalskog saveza Srbije BNV smatra najgrubljim aktom diskriminacije i reliktom prošlosti, koji u vreme evropskog puta Srbije ozbiljno preti da ugrozi proces povratka vere Bošnjaka u institucije sistema", navodi se u saopštenju BNV-a.

Prema mišljenju BNV-a, na taj način indirektno se šalje poruka Bošnjacima i pripadnicima svih ostalih manjinskih zajednica o njihovoj nepoželjnosti u državnim selekcijama Srbije, bez obzira na njihove profesionalne i druge ljudske kvalitete i sposobnosti.

"Bošnjačko nacionalno veće smatra da je obaveza svih građana Srbije da poštuju državnu himnu Republike Srbije, ali i da sam tekst himne "Bože pravde" ne obavezuje pripadnike bošnjačkog naroda da ga izgovaraju i javno slave", navodi se u saopštenju.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović isključio je iz reprezentacije fudbalera Fjorentine Adema Ljajića zbog toga što "iz ličnih razloga" nije želeo da peva himnu Srbije pred prijateljsku utakmicu sa Španijom u Sent Galenu.

Pogledaj šta je Adem rekao!

Beta

Pogledajte još