Tadić dobio podršku da vodi Vladu i najavio promene u DS

Lider Demokratske stranke izjavio je da je spreman da vodi Vladu Srbije pod uslovom da stranka radi timski, stane iza njega i na svim nivoima nosi svoj deo odgovornosti.

Lider DS najavio je da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će kao posledica toga biti posledica i promena unutar te stranke.

"Pregovaramo sa ciljem da formiramo parlamentarnu većinu, i hoću i spreman sam da preuzmem odgovornost za vođenje Vlade Srbije, pod uslovom da se ona bori protiv siromaštva i nezaposlenosti, organizovanog kriminala i korupcije", rekao je Boris Tadić, prenose elektronski mediji.

Na sednica Glavnog odbora stranke održanoj večeras u Sava centru, Tadić je naglasio da ne odustaje od glavnih ciljeva i temeljnih vrednosti - modernizacije, reforme i stvaranja društva na koje će građani biti ponosni.

Tadić je ponovio da Vladu sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DSS,

Demokratska stanka nema nameru da formira vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi Srbije i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo, rekao je Tadić.

On je ponovio da Vladu sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DSS, a da će odmah nakon sednice Glavnog odbora ući u pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima.

Pogledajte još