Od britanske ribe do afričkog roštilja

Organizatori su danas objavili da nameravaju da posluže 14 miliona obroka tokom dvonedeljnih Olimpijskih igara, od 27. jula do 12. avgusta.

Izbor hrane odraziće s jedne strane "nasleđe i bogatstvo britanskih lokalnih proizvoda i recepata", dok će se posebna pažnja posvetiti kvalitetu namirnica, naveo je organizacioni komitet.

Tradicionalni britanski obrok - pita i pire krompir, po ceni od osam funti (12,50 dolara), opisan je u jelovniku kao "kvalitetna, prirodno proizvedena škotska govedina sa pitom i irskim krompirom". Po istoj ceni od osam funti moći će da se pazari i porcija ribe i krompirića.

Posetioci Olimpijskih igara u Londonu pivo će moći da kupe po ceni od 4,20 funti (6,50 dolara), flašicu vode za 1,60 funti (2,50 dolara), a flašicu koka-kole za 2,30 funti (3,60 dolara).

Organizatori navode da bi hrana i piće za jedan obrok za četvoročlanu porodicu trebalo da bude ispod 40 funti (62 dolara).

S druge strane, svi koji se nađu u Londonu u vreme Olimpijskih igara moći će da uživaju i u međunarodnim specijalitetima sa svih kontinenata - od autentičnih azijskih jela, afričkog roštilja, karipskih ukusa do mediteranske hrane, a na ponudi će biti i brza hrana iz celog sveta.

Takmičarima u Olimpijskom selu biće posluženo ukupno 1,2 miliona obroka, saopštio je organizacioni komitet iz Londona.

Zvanični spoznori igara su Koka-Kola, Makdonalds, Kedberi i Hajneken.

Beta

Pogledajte još