Čavić: Zlato posvećujem onima koji nisu verovali u mene

"Moguće je vratiti se na vrh, mnogi su 'digli ruke od mene', drago mi je što sam u inat pokazao i dokazao da mogu na vrh. Posvećujem medalju onima koji nisu verovali u mene, ujedno moj uspeh je poruka svim sportistima koji su povređeni da ne smeju da odustanu", kazao je Čavić na konferenciji za medije u svečanoj sali Škupštine Beograda.

On je na Evropskom prvenstvu u Debrecinu 26. maja pobedio u finalnoj trci i postavio novi rekord takmičenja od 51,45 sekundi.

Čavić je posle velikih uspeha i zlatne i srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2009. naredne godine operisao kičmu posle čega je imao problema da se vrati u takmičarsku formu i ostvari rezultate kakve je imao pre povrede.

"Pre dve godine operisao sam kičmu i godina posle toga bila mi je najgora u životu. Mnogi su me tada otpisali i nisu verovali da mogu da se vratim na vrh. Prošao sam sve terapije, ali sledećih godinu dana nisam uspeo da učinim ono što sam sanjao", kazao je Evropski šampion.

On je naglasio da je u tim trenucima znao da ne sme da odustane i postao prvi sportista koji je posle tako teške povrede nastavio uspešnu karijeru.

"Nisam smeo da dozvolim sebi da odustanem. Dugovao sam sebi da probam da učinim ono za šta sam u srcu osećao da sam sposoban. Ja sam prvi sportista u istoriji koji se posle takve povrede i operacije vratio u vrh", rekao je Čavić.

On je rekao da je ključne pripreme za uspeh imao sa trenerom Majkom Botomom u SAD, posle kojih je uspeo da postigne vreme ispod 52 sekunde.

Čavić je rekao i da medalja u Debrecinu nije jedina koja se od njega može očekivati ovog leta dodajući da smatra da će na Olimpijskim igrama u Londonu za podijum biti potrebno vreme oko 50,9 sekundi.

"Mislim da je za medalju u Londonu potrebno vreme 50,9. Mislim da ću ja uspeti da ga isplivam. Ne znam šta će drugi raditi, ja verujem i osećam da će moje vreme biti dobro", kazao je Olimpijski vicešampion sa Igara u Pekingu.

Beta

Pogledajte još