BSK ustupa Napretku mesto u prvoj ligi

"Razmišljamo da ustupimo mesto Napretku, jer oni imaju sve potrebne uslove. Kruševac je veliki centar, treba gledati sa ljudske i sportske strane. Bilo je kontakata, ali za sada ne postoji ništa konkretno", rekao je Ćesarević.

On je kazao da je za funkcionisanje njegovog kluba najveći problem novac, jer BSK finansiraju dva čoveka.

"Za predstojeću sezonu mi nemamo problema, ali prepreke nastaju u sezoni posle te. Priča se da će reflektori biti obavezni, a mi još nemamo novac za tako nešto. BSK finansiramo samo (potpredsednik) Dragomir Vasić i ja, od Saveza smo za tri godine dobili 20 lopti", kazao je on.

Ćesarević je dodao da BSK-u ne bi bio problem da se u slučaju ustupanja mesta za godinu dana vrati u Super ligu, jer "oni znaju kako se to radi".

"Mi bismo voleli da ostanemo u Super ligi, ali nam je novac neophodan. Ako bismo se dogovorili sa Napretkom - zašto da ne. Neće nam biti problem da se eventualno vratimo u Super ligu jer na terenu znamo kako se to radi, ali sada može da nas spase samo prodaja nekog igrača", rekao je Ćesarević.

BSK je sezonu u Super ligi završio na 12. mestu sa 30 osvojenih bodova, a u najvišem rangu takmičenja je već tri sezone zaredom.

Napredak je tokom zime promenio rukovodstvo kluba, ali u prolećnom delu sezone nije uspeo da izbori plasman u viši rang.

Iz Prve u Super ligu plasirali su se prvoplasirani Radnički iz Niša i drugoplasirani Donji Srem iz Pećinaca.

Beta

Pogledajte još