Sanjol: Moramo da zaustavimo vezni red Španije

HAMELN, 26. juna 2006. (Beta-AP) - Ključ pobede nad Španijom je oduzimanje prostora i vremena njenim veštim igračima veznog reda, a ne samo zaustavljanje brzih napadača, ocenio je desni bek Francuske Vili Sanjol.
Sanjol će najverovatnije biti u startnoj postavi Francuske, koja će se u utorak sresti sa Španijom, u osmini finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj.
Francuski igrači proveli su nedelju uveče gledajući video snimke utakmica Španije u grupi. Sanjol je, na osnovu toga, ocenio da su Markos Sena, Ćabi Alonso i Ćavi Ernades opasniji od napadačkog reda Španije.
"Oni loptu dobro kontrolišu, sa tom trojicom veznih igrača koji su odlični tehničari", rekao je Sanjol. "Moraćemo njih da zatvorimo, da im ograničimo prostor".
Francuska ima, u proseku, najstariji tim na ovom SP, a prema Sanjolovoj oceni, najbolji način da se mladići iz španske reprezentacije zaustave jeste da se razbije njihov ritam.
"Moramo da prekinemo njihovu igru kratkih pasova u sredini, jer oni, u suprotnom, mogu da nam zadaju mnogo problema", rekao je Sanjol. "to su igrači koji nemaju tehničkih teškoća. Mi ne želimo da trčimo okolo previše. Ako im ostavite loptu, onada ćete trčati okolo ni zbog čega".
Prema Sanjolovim rečima, godine u sutrašnjem duelu neće imati nikakvog značaja. "Starost neće biti faktor...ali iskustvo možda hoće", dodao je desni bek. "Bolje je imati tim pun iskusnih igrača, nego neiskusnih".

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.