Bitlsi, Stonsi i Bič Bojsi slave 50 godina rada

LOS ANDJELES, 1. juna 2012. (Beta-AFP) - Tri benda začetnika pop muzike, "Bitlsi", "Roling Stonsi" i "Bič Bojsi" ove godine slave pola veka rada, ali će samo američka grupa tu godišnjicu obeležiti uz veliku pompu.

"Bič Bojsi", koji su prvi album "Surfin' Safari" objavili 1962. i nisu nastupali u punom sastavu 20 godina, odlučili su da najzad zakopaju ratne sekire posle višegodišnjih sudskih sporova. Početkom ove godine, osnivači grupe Brajan Vilson, Majk Lav i Al Džardin, zajedno sa Brusom Džonstonom i Dejvidom Marksom, iznenadili su mnoge najavom novog albuma. Album "That's Why God Made the Radio" u prodavnice će stići 4. juna. Bend je u maju krenuo na svetsku turneju, koja će do avgusta obuhvatiti 50 nastupa.

S druge strane, "Bitlsi" i "Stonsi" će svoje rodjendanske svećice ugasiti u diskretnijoj atmosferi. Njihove diskografske kuće EMI i Juniversal su jubilej obeležile unapred, remasterizovanim izdanjima svih njihovih albuma 2009. i 2010. I dalje aktivni, "Roling Stonsi" svojevremeno su pominjali mogućnost da ove godine održe "nekoliko koncerata" povodom pola veka rada. Medjutim, to je omeo sukob izmedju Mika Džegera i Kita Ričardsa, koji je nedavno priznao magazinu Roling Stoun da bend nije spreman za nastupe i najavio je da bi koncerata "Stonsa" moglo biti 2013. Bend ne planira ni novi album. Ni preostali članovi "Bitlsa", Pol Makartni i Ringo Star, ne planiraju novi album, kao ni zajedničke nastupe.

Pogledajte još