Otvoren konkurs Putujemo u Evropu

BEOGRAD, 1. juna 2012. (Beta) – Konkurs “Putujemo u Evropu”, namenjen najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija i apsolventima fakulteta univerziteta u Srbiji otvoren je od petka i trajaće do 22. juna, saopšteno je na konferenciji za novinare Evropskog pokreta u Srbiji.

U okviru tog konkursa 70 najboljih studenata, starih do 26 godina sa prosečnom ocenom studiranja minimum osam i po, provešće tri nedelje tokom leta upoznajući Evropu.

Generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Maja Bobić rekla je na konferenciji za novinare da će ove godine prednost imati studenti lošijeg materjalnog statusa.

“Uprkos viznoj liberalizaciji oko 80 odsto studenata iz Srbije nikad nije napustilo zemlju”, kazala je Bobić i navela da će studenti prvo otputovati u Berlin, a zatim po svom izboru u ostale zemlje.

Studenti koji prodju na konkursu “Putujemo u Evropu” dobijaju inter-reil karte u trajanju od 22 dana u kontinuitetu, evropsku omladinsku platnu karticu Hipo banke sa džeparcem, ISIC studentsku karticu i Delta generali putno osiguranje.