Sedma uzastopna pobeda Lejkersa, dobra partija Radmanovića

LOS ANĐELES, 1. decembra 2008. (Beta-Rojters) - Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su u nedelju uveče na svom terenu ekipu Toronta sa 112:99 i zabeležili sedmu uzastopnu pobedu NBA šampionatu.

Najzaslužniji za pobedu Lejkersa bili su Pau Gasol sa 24 i Kobi Brajant sa 23 poena, dok je srpski internacionalac Vladimir Radmanović ubacio devet poena, za 17 minuta provedenih na parketu.

"Dobro je što smo na vreme došli do visokog vođstva, pa smo mogli mirnije da odigramo poslednju četvrtinu. Pozitivno je i to što su igrači sa klupe imali zapaženu ulogu u pobedi. To je dupla pobeda za nas", rekao je Gasol novinarima posle utakmice.

Brajant je u prvom poluvremenu postigao čak 21 poen, a posle meča sa Torontom fali mu još samo 15 poena da postane drugi najmlađi igrač u istoriji NBA lige, koji je zabeležio 22.000 poena.

"Kobi je večeras imao veliki broj asistencija, stalno je tražio kome će da doda loptu", rekao je trener Lejkersa Fil DŽekson kada su ga novinari pitali o igri Brajanta.

Najzapaženiji u Torontu bio je Entoni Parker sa 19 poena, a još pet košarkaša tima iz Kanade postigla su deset ili više poena. Najbolji iz te grupe igrača bio je Italijan Andrea Barnjani sa 14 poena i 11 skokova. 

Portland - Detroit 96 : 85
Čikago - Filadelfija 103 : 92
Denver - Hjuston 104 : 94
Nju Džersi - Feniks 117 : 109
LA Lejkers - Toronto 112 : 99

Pogledajte još