Italija odustaje od Evropskog prvenstva?

RIM, 1. juna 2012. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Italije Čezare Prandeli rekao je u petak da mu ne bi smetalo ako bi taj nacionalni tim odustao od učešća na predstojećem Evropskom prvenstvu zbog skandala oko nameštanja mečeva u ligi te države.

"Ako nam kažu da je u najboljem interesu fudbala da Italija ne učestvuje na Evropskom prvenstvu, onda to za mene neće biti problem. Postoje stvari koje smatram važnijim, sa problemima se suočavam direktno, ne želim da stanem sa strane i ne razmišljam o posledicama", rekao je Prandeli za Rai sport.

Ove nedelje je u Italiji uhapšeno 19 osoba zbog navodnih nameštanja utakmica, a reprezentativac Domeniko Krišito je izostavljen sa konačnog spiska igrača za EP jer ga je policija ispitala u kampu "azura".

"Voleo bih da pričamo samo o fudbalu, ali ono što se dešava nas primorava da radimo drugačije. Tvrdim i dalje da igrači koji su uključeni u istragu neće biti deo ekipe na Evropskom prvenstvu", istakao je Prandeli.

Policija je ispitala i bankovne račune golmana Djanluidjija Bufona zbog sumnje da se kladio na velike novčane iznose, ali su mediji preneli da je on oslobodjen optužbi.

"Bufon je jak momak, on je velika ličnost. Uprkos tome, ono što se dešava može da poremeti i osobu poput njega", kazao je Prandeli.

Pogledajte još