Najboljih 5 saveta za mršavljenje zaposlenim ženama

Zbog energije potrebne za obavljanje svakodnevnih napornih obveza i manjka vremena, zaposlene žene često posežu za brzom hranom, namirnicama bogatima šecerima i ugljenim hidratima kako bi brzo "došle k sebi".

Odjednom, ni sama verovatno ne znaš kako, vaga pokazuje nekoliko kilograma viška, a masne naslage su se nagomilale oko kritičnih delova.

Uz sledećih 5 savjeta uspešno ubaci režim mršavljenja u svoj pretrpani raspored.

1. Doručak
Jedan od saveta bilo kojeg zdravog načina ishrane je da uvek treba doručkovati. Dok se ujutro spremaš za posao pronađi pet minuta za doručak. Pripremi zdrave pahuljice sa mlekom, jogurtom ili voćnim sokom, jer ti za to treba minut ili dva i još dodtnih par minuta kako bi polako pojela svoju jutarnju dozu energije.

2. Vreme za hranu
Da, veroatno si kratka s vremenom. Ipak, ako jedeš u trku, hranu nećeš dovoljno dugo žvakati, pa ćeš je prebrzo pojesti i samim tim ćeš se lakše debljati. Zato, sedni za sto i polako jedi male zalogaje –na taj nacin češ dati vremena mozgu da informiše želudac da je već sit, pa će ti samim tim biti potrebno manje hrane.

(old_image)

3. Vežbanje
Pošto nikako ne uspevaš da ubaciš teretanu u svoj nedeljni raspored, vežbaj usput. Naime, uvek možeš ići stepenicama, a ne liftom, a ako možeš da prepešačiš deo puta do posla, to bi naravno bilo preporučljivo. Takođe, kad ti treba da pozoveš nekoga od kolega, nemoj ih zvati već se prošetaj do njihovog stola.

4. Zdrave namirnice
Možda prvih nekoliko dana konzumiranja zdravih namirnica i neće pokazati neke rezultate, ali ako istraješ u toj odluci, nakon nekog vremena videćeš veliku razliku. Takođe, izbegavaj šećer i gde god možeš i koristi med za čaj i sl.

5. Čaša zdravlja
Iako nije lako menjati navike, potrebnu količinu energije možeš dobiti i putem zdravih napitaka – sok od ceđene pomorandže, limuna ili paradajza će napuniti tvoje baterije, a da pritom tvoja dobra linija ostane netaknuta.

Pogledajte još