fbpx

Kosovu odbijen zahtev za članstvo u FIS

BEOGRAD, 1. juna 2012. (Beta) - Medjunarodna skijaška federacija (FIS) odbila je u petak zahtev Kosova da postane član te organizacije, saopštio je Skijaški savez Srbije.

Kako se navodi, Kosovo je pre nekoliko meseci uputilo zahtev FIS-u i počelo akciju intenzivnog lobiranja za status i pravo da se takmiči pod medjunarodnom oznakom FIS, ali je Srbija uspela da na 48. internacionalnom kongresu u Južnoj Koreji skine taj zahtev sa dnevnog reda.

Kongres je održan od 27. maja do 1. juna, a Srbiju su na njemu predstavljali generalni sekretar Skijaškog saveza Milan Božić i menadžer zimskih sportova u Medjunarodnom paraolimpijskom komitetu Dimitrije Lazarovski.

Kao se navodi, oni su uspeli da tokom zasedanja Kongresa utiču na predsednika FIS Djan-Franka Kaspera da skine sa dnevnog reda tačku pod kojom je bio zahtev Kosova.

"Osnov za prihvatanje inicijative Skijaškog saveza Srbije na Kongresu je prezentovanje činjenice da Kosovo nije priznato od strane Ujedinjenih Nacija, što je glavni preduslov za članstvo", dodaje se u saopštenju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.