Domaći autori najprodavaniji u maju

BEOGRAD, 1. juna 2012. (Beta) - Prva tri mesta najprodavanijih knjiga tokom maja u 15 knjižara i knjižarskih lanaca u Srbiji i Crnoj Gori zauzela su dela domaćih autora, saopštio je u petak internet portal knjizara.com.

Prema podacima tog portala proteklog meseca prodato je najviše primeraka romana "Pismo gospodje Vilme" Jelene Baćić Alimpić, na drugom mestu je delo Dejana Stojiljkovića "Duge noći i crne zastave", a na trećem "Simeonov pečat" Vanje Bulića.

Knjiga popularne američke spisateljice Sofi Kinsela "Imam tvoj broj" svrstala se na četvrto mesto po prodaji, a slede "Ruska zima" Dafni Kalotaj i priručnik samopomoći Robina Šarme "Tajna pisma kaludjera".

Delo Kolina Falkonera "Sulejman Veličanstveni" dospelo je na sedmo mesto liste najprodavanijih knjiga, na osmom je "Zatočenik besa" Karlosa Ruisa Safona, "Američki derviš" Ajada Akatara je na devetom mestu.

Na listu deset najprodavanijih svrstao se i hrvatski pisac Miroslav Krleža i njegovo delo "Na rubu pameti", pokazali su podaci sakupljeni u knjižarama u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici, Jagodini, Zaječaru, Podgorici i Herceg Novom.

Od desetog do 20. mesta na listi najprodavanijih knjiga našli su se i "Ostrvo" Viktorije Hislop, prvi i drugi deo "Plesa sa zmajevima" Džordža R.R. Martina, "Stiv Džobs" Voltera Ajzaksona, "Bernardijeva soba" Slobodana Tišme, "Sasvim skromni darovi" Uglješe Šajtinca.

Pogledajte još