Srebrni vitez za priču o Radivoju Koraću

0

BEOGRAD, 1. juna 2012. (Beta) – Igrano-dokumentari film "Žućko – priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića osvojio je drugu nagradu na 21. medjunarodnom filmskom festivalu "Zlatni vitez" u Rusiji, saopštio je u petak distributer.

BEOGRAD, 1. juna 2012. (Beta) – Igrano-dokumentari film “Žućko – priča o Radivoju Koraću” u režiji Gordana Matića osvojio je drugu nagradu na 21. medjunarodnom filmskom festivalu “Zlatni vitez” u Rusiji, saopštio je u petak distributer.

Film “Žućko-priča o Radivoju Koraću” osvojio je glavne nagrade za režiju i kao najbolji strani film prošle godine na filmskom festivalu u Palermu, a nagrada “Srebrni vitez” je treće priznanje tom ostvarenju.

Festival dugogodišnje tradicije “Zlatni vitez” osnovali su ruski reditelji, glumci, scenaristi i producenti Nikita Mihalkov i Nikolaj Petrovič Burljajev.

Film o legendarnom košarkašu i prvoj autentičnoj svetskoj košarkaškoj zvezdi sa ovih prostora, govori o vremenu i zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji koja se ’50-tih i ’60-tih godina 20. veka počela otvarati prema zapadu preko sporta, muzike, filma i mode.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.