Muta: Seljačko ponašanje Pešića

"Pešić je veliki trener, prvak sveta, svaka čast na svemu što je postigao, ali mu zameram nešto. Nemoj da 'ulaziš' u moje igrače i da ih tražiš tokom plej-of serije, to je seljačko ponašanje. Ako si gospodin, budi do kraja. Igramo plej-of, bolje smo plasirani i tokom poslednje utakmice on ga zove da dođe u Zvezdu sledeće sezone", rekao je posle meča Nikolić.

Nikolić je dodao da je beogradski tim "svašta radio" kako bi prošao u finale doigravanja.

"Ne kažem da je to uticalo na rezultat i Stivena, on mi je to i rekao, a nekoliko igrača je i videlo. Nije to fer. I zato sam imao raspravu sa njim ovde u dvorani. Mislio sam da ih prođem i da svejedno kažem isto što sada govori", rekao je Nikolić.

Trener crveno-belih je odgovorio na optužbe kolege.

Zameram mu na onome što je rekao, jer nije istina, ali ga ipak neću tužiti sudu. On je veliki trener, a Marković je izvanredan igrač. Često je spominjan kao Zvezdino pojačanje i njemu su vrata kluba uvek otvorena, ali ja ga nikad nisam vrbovao tokom utakmice, plej-ofa ili u situaciji koja bi mogla da poremeti Kragujevčane", rekao je Pešić.

Treneri su zatim prešli na analizu meča u "Jezeru".

"Najviše mi je krivo zbog publike što nismo opravdali prednost domaćeg terena. Zvezda je bila bolja i borbenija, mogli smo i mi da dobijemo, jer je tokom meča bilo neizvesno. Krivo mi je što nismo ušli u finale, jer smo imali fantastičnu sezonu. Mi smo se u Beogradu predali, a oni su u Kragujevac došli da pobede", dodao je Nikolić.

Pešić je istakao da je plasman u finale doneo koncept kojeg su se držali od početka sezone - skok i jaka odbrana.

"Uspeli smo da napravimo preokret kao Real Madrid u četvrtak protiv Kahe Laboral. Odigrali smo hrabro u trećoj deonici. Tada su ton igri dale odbrana i skok, to je pobeda našeg koncepta. Napravili smo 40 skokova i imali deset čistih lopti. Čestitam i Radničkom na sezoni, naučio sam dosta i iz njihove igre"
, zaključio je Pešić.

Finalana serija Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde počinje u utorak, 5. maja, a crno-beli imaju prednost domaćeg terena.

(Tanjug)

Pogledajte još