Rusi, Česi i Grci prete domaćinu

BEOGRAD, 2. juna 2012. (Beta) - Jedan od dva domaćina Evropskog prvenstva u fudbalu ovog leta, reprezentacija Poljske, prema mnogim ocenama je, prilikom žreba, svrstana u najslabiju grupu na turniru.

Poljaci će igrati u Grupi A sa Rusijom, Češkom i Grčkom, a njihov najeveći adut je to što trojica najboljih igrača - Robert Levandovski, Jakub Blaščikovski i Lukaš Pišček - igraju zajedno u istom timu, dvostrukom uzastopnom šampionu Nemačke, Borusiji Dortmund.

Selektor Poljske Francišek Smuda kazao je da veruje da njegova ekipa može da se plasira u drugi krug.

"Naš cilj je da prodjemo u četvrtfinale i ubedjen sam da možemo to da ostvarimo. Moglo bi, medjutim, da se pokaže da su mnogi pogrešno procenili kvalitet reprezentacija iz ove grupe, koja je veoma izjednačena", kazao je Smuda.

Slično mišljenje ima i centarfor Rusije Pavel Pogrebnjak koji je propustio prethodno prvenstvo Evrope zbog povrede kolena, ali se ove godine nalazi u odličnoj formi.

Izuzev Poljske, koja nikada nije prošla dalje od grupne faze na Evropskom prvenstvu, ostale tri selekcije prethodnih godina imale su zapažene rezultate na kontinentalnom turniru. Grčka je 2004. bila šampion, Češka je 1996. igrala u finalu, a 2004. u polufinalu, dok je Rusija 2008. igrala u polufinalu.

Pogledajte još