Vlada Srbije unapređuje stočarstvo

0

Vlada Srbije je Uredbu o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za podršku nabavke osnovnog stada u svinjarstvu, ovčarstvu i kozarstvu, kao i Uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za tov svinja u 2012. godini, saopštilo je u subotu Ministarstvo poljoprivrede.

Pravo na podsticajna sredstva imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, preduzetnici i pravna lica.

Registrovani poljoprivredni proizvodjači podsticaje mogu da koriste za nabavku nazimica i nerastova starosti od pet do osam meseci.

Bespovratna sredstva iznose 10.000 dinara po kvalitetnom priplodnom grlu ukoliko je grlo kupljeno nakon stupanja na snagu ove uredbe i ako poljoprivrednik to grlo koristi za dalju reprodukciju na sopstvenom gazdinstvu u naredne tri godine.

Bespovratna podsticajna sredstava za nabavku osnovnog stada u ovčarstvu i kozarstvu koriste se za šilježice, šilježane, dviski i dvizaca, starosti od šest do 18 meseci i iznose 5.000 dinara po kvalitetnom priplodnom grlu.

Poljoprivredni proizvodjači moći će da ostvare podsticaje ukoliko je grlo kupio nakon stupanja na snagu ove uredbe i ako to grlo koristi za dalju reprodukciju na sopstvenom gazdinstvu u naredne četiri godine.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.