Tipsarević ubedljiv protiv Benetoa

Janko Tipsarević će u osmini finala, što mu je najbolji rezultat u karijeri na Rolan Garosu, igrati sa 12. nosiocem Špancem Nikolasom Almagrom.

"Ovo je prvi put da ću igrati drugu nedelju na Rolan Garosu. Igram dobro i očekujem vrlo interesantan meč u narednoj rundi. Veliki je rezultat pobediti domaćeg takmičara na tereni Filip Šatrije", kazao je srpski teniser posle meča.

Tipsarević je od početka meča dobro servirao, zabeližio čak 16 asova i 50 direktno osvojenih poena da bi za dva i po sata obezbedio plasman u narednu rundu.

Srpski teniser je prvi set osvojio posle sigurne igre na svoj servis iskoristivši jednu od šest brejk lopti.

U drugom setu, viđena je vrlo izjednačena borba do finiša tog dela igre, ali je osmi teniser sveta uspeo da pri rezultatu 5:5 napravi odlučujući brejk i u sledećem gemu na svoj servis povede sa 2:0.

Beneto je u nastavku znatno popravio igru i već na početku trećeg seta povede. Francuz je čak imao prednost od 4:1, ali je Tipsarević od tog trenutka serijom od pet gemova zabeležio trijumf.

Plasman u osminu finala u petak je izborio i najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad, takođe, domećim takmičarom Nikolasom Devilderom.

On će u osmini finala igrati sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Beta

Pogledajte još