Janko: Agresivno i na Almagra ‎

"Almagro je težak protivnik, ali iz meča u meč rivali su sve teži i teži. Moram da budem agresivan, ne smem da bežim nazad. On je specijalista za šljaku. Obojica dobro serviramo i bitno je da na njegov servis ostanem blizu osnovne linije kako bi on konstantno osećao pritisak", kazao je Tipsarević novinarima posle meča u Parizu.

Janko Tipsarević je istakao da je zadovoljan zbog dobrog servisa u današnjem meču sa domaćim igračem, u kojem je po setovima bilo 6:3, 7:5, 6:4.

"Zadovoljan sam zbog dobrog servisa na početku meča i promenom ritma kroz bekhend paralelu. U ključnim momentima nisam se dugo zadržavao u igri bekhend na bekhend koja bi me uspavala, nego kad god sam imao priliku ulazio sam u teren... U trećem setu je došlo do malog pada koncentracije", ocenio je Tipsarević.

On je dodao da mu je prijalo što je igrao na terenu "Filip Kartie".

"Volim da igram na centralnom terenu, odnosno na velikim terenima. Osećao sam se dobro na osnovnoj liniji i znao sam šta da radim i kako da igram" istakao je osmi teniser na svetskoj rang listi.

Tipsarević je kazao da zbog dobrih rezultata u poslednje vreme ima veliko samopouzdanje.

"Dobio sam puno mečeva u poslednje vreme i samopouzdanje mi je na jako dobrom nivou. Ako to budem uspeo da ispratim sa dobrom koncentracijom mislim da ću biti neugodan protivnik", kazao je srpski teniser.

Plasmanom u osminu finala Tipsarević je napravio svoj najveći uspeh na Rolan Garosu.

Beta

Pogledajte još