Izabrana Mis turizma Srbije

U hotelu Kontinental, održan je izbor za Mis turizma, koji se do sada održavao na Zlatiboru, a na kojem se predstavilo jedanaest devojaka, predstavnica najlepših turističkih destinacija Srbije. Za Mis turizma Srbije 2008. proglašena je dvadesetjednogodišnja Beograđanka Nina Radonjić, kandidatkinja iz Guče, koja će predstavljati našu zemlju na izboru za Mis turizma sveta, koji se održava u martu 2009. godine na Tajvanu.

Prva pratilja je Sandra Majkić predstavnica Divčibara, druga pratilja je Aleksandra Hercegovac, promoterka Egzita, a Mis turizma Srbije za 2008. godinu je Nina Radonjić, koja je svojim stasom, osmehom i lepotom zasenila žiri. Za Mis bikini proglašena je Marina Lazić predstavnica Kopaonika, Mis model turizma je Maja Dimitrijević predstavnik Vranjske Banje, a laskava titula Mis Evrope pripala je Nataši Vasiljijević, devojci koja zbog polomljene noge nije mogla da učestvuje na izboru.

Devojke su se prvo predstavile uz etno-motive i sirogojno džempere, u neizbežnim kupaćim kostimima, a onda i u elegantnim haljinama naše poznate kreatorke Suzane Perić. Zanimljivo je da je svaka devojka predstavljala po jednu turističku destinaciju Srbije, a to su: Đavolja varoš, Vrnjačka Banja, Vranjska Banja, Zlatibor, Palić, Guča, Tara, Ovčar, Kopaonik, Divčibare i uz njih Egzit. Pobednica će prikazati Srbiju kao značajnu kulturno-istorijsku zemlju, dok ostale devojke očekuju mnogobrojna putovanja na domaćim destinacijama.

Dok je stručni žiri u sastavu: slikarka Olja Ivanicki, bivši maneken Đorđe Kortina, Nebojša Grnčarski, vlasnik modne agencije „Selekt” i prošlogodišnja pobednica ovog izbora Aleksandra Mastelica, raspravljao koja devojka treba da ponese titulu, mnogobrojnu publiku je zabavljao Ogi Radivojević. Kao specijalna gošća večeri pojavila se bugarska pevačica Violeta Viliraj. Voditeljski par Rada Radenović i Ognjen Amidžić, pokušavali su da svojim šalama razbiju tremu devojkama, koje su nestrpljivo čekale proglašenje.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još