Bregin "Alkohol"

Muzičar, tekstopisac i vođa „Orkestra za svadbe i sahrane“, promovisao je svoj novi album „Alkohol“, u popodnevnim časovima, bez VIP zvanica, crvenog tepiha, šampanjca i jagoda. Društvo mu je pravio menadžer Raka Marić, ali i mnogobrojni predstavnici sedme sile.

Vidno raspoložen i sa neizbežnim naočarima za sunce, Brega je pričao o svom novom albumu „Alkohol“ koji je snimljen iz dva dela. Prvi deo koji njegovi fanovi već mogu da kupe je pod simboličnim nazivom „Šljivovica“ koji je sniman prošle godine u Guči, Beogradu i Skoplju. Drugi deo „Šampanjac“ je sniman u Milanu i Torinu, a pojaviće se u martu naredne godine.

- Verovatno se svi pitate odakle naziv „Alkohol“. Pa on nam je pravio društvo na bini dok smo svirali u Guči, i snimali ovaj album. Ja inače ne pijem, osim na koncertima – šaljivo je rekao Bregović, komentarišući da, ako bi mogao da bira gde će da svira za doček Nove godine, da bi to uvek bio Beograd

On je ovom prilikom otkrio da se u izdanju za inostrano tržište nalazi jedna mala pričica vezana za njegovu porodicu, koju je na nagovor većine na kraju i ispričao.

- Moja majka se razvela od mog oca koji je bio vojno lice, jer je mnogo pio. Posle razvoda on je prestao da pije, i nije ništa konzumirao ravno 20 godina. Moja majka je umrla od leukemije, a tatina druga žena mi je često pričala kako tate noćima nije bilo, kako ga je jednom pratila i uhvatila ga kako je sedeo i pušio ispod prozora vojne bolnice u Splitu gde je moja mama umrla. Kasnije se on vratio u svoje selo, blizu bugarske granice, posadio vinograd, pravio je po 1.000 litara vina godišnje i opet je počeo da pije. Živeo je 20 godina duže od majke. Upravo zbog alkohola ovaj album posvećujem mojim roditeljima – kratko je objasnio Bregović, obrazlažući da su pesme vesele, starinske i bez novih momenata

O navodnoj tužbi koju je podneo protiv bivših kolega iz benda, Željka Bebeka, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife, zbog (zlo)upotrebe imena "Bijelo Dugme", koje je njegovo autorsko delo, poznati muzičar demantuje da traži novčanu odštetu i zabranu daljeg korišćenja imena benda.

- Ma, to uopšte nije tačno. Ja nikoga ne tužim. Taman posla kad bih sad tužio svakoga ko peva moje pesme.

O Severini je pričao sve najbolje, čak se i našalio kako ga mnogi pitaju da li je Severina njegov porok, što ga čudi, jer sa njom ima samo, kako kaže, odličnu saradnju.

Tekst: Jelena Antonijević

Pogledajte još