Odbojkaši Srbije pobedili Kinu

Utakmica je odigrana u Metropoliten dvorani pred 1.040 gledalaca, a sudili su Meksikanac Danijel Gonsales i Ernan Gonsalo Kasamikela iz Argentine.

SRBIJA: N. Kovačević (11), U. Kovačević, Janić, Petković (1), Stanković (4), Nikić (13), Mitić (1), Rašić (5), Atanasijević (6), Starović (9), Podraščanin (11) i Rosić.

KINA: Bijan (5), Juan (3), Džang (12), Lijang, Džong (7), Cui, Điao (1), Čen (4), Ju (2), Šen (1), Li i Ren.

Najboljim srpskim odbojkašima bilo je potrebno samo 66 minuta da uknjiže nove bodove na turniru u Tokiju i naprave korak bliže ka zacrtanom cilju, a to je plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Već u uvodnom delu meča bilo je jasno kako će se on završiti. Pristup protivniku i igri bio je onakav kakav je Igor Kolaković mogao samo da priželjkuje od svojih izabranika.

Sve taktičke zamisli Kolakovića igrači su dosledno sprovodili na terenu a rezultat njihovog takvog pristupa video se posle dva ekspresno dobijena seta.

Ništa se nije promenilo ni u trećem, osim što je selektor srpske reprezentacije "odmarao" igrače koji su se viši potrošili do sada a u "vatru" gurao "rezerviste".

Naredni protivnik najboljim odbojkašima Srbije biće reprezentacija Australije sa kojom se sastaju sutra od 06,30 h po našem vremenu. Biće to duel dva, do sada, jedina neporažena tima posle kojeg će se više znati koliko je Srbija blizu Igrama u Londonu.

(Tanjug)

Pogledajte još