Kuljači pet, Maroviću četiri godine zatvora

0

Bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača osuđen je u utorak pred Višim sudom u Podgorici na pet godina zatvora, a potpredsednik te opštine Dragan Marović na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kuljača i Marović su okrivljeni da su zloupotrebom službenog položaja, u vezi sa izgradnjom turističko-stambenog naselja na rtu Zavala kod Budve, budžet te opštine oštetili za nešto više od 821 hiljadu evra, u periodu od juna 2007. do kraja 2008. godine.

Za isto krivično delo, zatvorskom kaznom od tri godine, osudjen je i poslanik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Djordjije Pinjatić.

Kao pomagači “s umišljajem” u tom slučaju, osudjeno je još sedam osoba, Dragan Sekulić na tri godine i šest meseci, a Dragan Zinić, Slobodan Djurović, Stevan Vučetić, Sreten Tomović, Novak Stanojević i Marko Kaloštro na po dve godine.

Branioci optuženih su ranije zatražili oslobadjajuću presudu za njihove klijente.

Viši sud u Podgorici je u istom predmetu osudio u odsustvu izvršnu direktorku firme Zavala invest, rusku državljanku Nataliniju Paninu zbog utaje poreza na štetu države Crne Gore, na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 5.000 evra, koju će morati da plati u roku od 15 dana. Ukoliko to ne učini, biće je joj uvećana zatvorska kazna.

PODGORICA, 5. juna 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.