Mesto gde muškarci uče da flertuju

Samci u Beču definitivno nisu ugrožena vrsta. Prema jednoj studiji, oko 23 odsto svih Austrijanaca članovi su neke od brojnih agencija za traženje partnera na internetu, a polovina njih već duže vreme. Samo manji broj samaca je dobrovoljno singl, oko 80 odsto bi rado imali partnera.

Međutim, pošto ne dođe svaki muškarac na svet kao Don Žuan, za sve one muškarce, koji žele da pripadaju grupi „srećno zauzetih“ jedan institut u Beču nudi kurseve flertovanja. 

Martin Gebauer sa Instituta za razvoj ličnosti i primenjenu komunikaciju smatra da u svakom čoveku leži potencijal da u ophođenju sa ženama bude sigurniji i uspešniji. Samo, taj potencijal treba da se otkrije uz pomoć pravih profesionalaca za flertovanje. 

Već dve godine Gebauer i njegov tim nude dvodnevne kurseve i individualne treninge. Pri tom se ne radi samo o tehnici uspešnog razgovora, već se uz pomoch NLP (neurolingvističko programiranje) i hipnoze jača samopouzdanje. Stilskim savetovanjem izvlači se ono najbolje iz muškaraca, uči se tehnika zavođenja i dobar govor tela

Osim toga otkriva se i psiha žene. Hvalisanje, odugovlačenje kao i prebrzo reagovanje – sve to može da otera ženu

Kurs se sastoji 80 odsto od praktičnog dela: muškarci „startuju“ žene u supermarketu, na stanici ili u baru, najpre zajedno sa trenerom, a onda vremenom sve više samostalno. 

Cilj treninga nije da se uče standardni primeri, već da se prilikom flertovanja istakne ličnost. Svaka situacija i svaka žena su drugačije i ako uopšte postoji neko pravilo, onda je to da žena treba da oseti da se radi konkretno o njoj. Izjava tipa: „Imaš lepe oči“, danas nikog više ne može da obori s nogu. 

Compress
Beč, 3. decembra 2008.

Pogledajte još