Orlovi izgubili u Švedskoj

Strelci su bili Toivonen u 23. i Ibrahimović u 52. za Švedsku, a Subotić u 27. minutu za Srbiju.

POGLEDAJ VIDEO: Švedska - Srbija 2:1

Vodeći gol za Švedsku igrač PSV Ajndhovena dao je posle kornera i loše reakcije golmana Branimira Aleksića.

Debitant na golu Srbije ispustio je loptu pošto se sudario sa Nemanjom Tomićem, a Toivonen je sa pet metara pogodio mrežu.

Izjednačenje gostima doneo je Neven Subotić udarcem glavom, takođe posle kornera.

Drugi gol za Švedsku postigao je Zlatan Ibrahimović, pošto je prethodno Damir Kahriman oborio Toivonena. Kahriman je u poluvremenu zamenio Aleksića na golu Srbije, a u finišu meča istakao se sa nekoliko dobrih odbrana.

Izabranici selektora Siniše Mihajlovića u 36. minutu postigli su još jedan gol, ali je on poništen zbog faula Dejana Lekića.

Reprezentaciji Srbije ovo je bio treći meč na turneji pod vođstvom novog selektora, a u prethodna dva poraženi su od Španije i Francuske, oba puta sa 0:2.

ŠVEDSKA: Isakson (od 72. Viland) - Lustig (od 74. Jonas Olson), Melberg, Grankvist, Martin Olson - Svenson (od 87. Holmen), Kalstrom - Larson (od 87. Vilhelmson), Ibrahimović (od 81. Vernblum), Elm - Toivonen (od 55. Hisen).

SRBIJA: Aleksić (od 46. Kahriman) - Subotić, Maksimović, Luković - Tomić, Petrović, Ignjoski (od 63. Matić), Obradović (od 77. Kolarov) - Tošić, Lazović - Lekić (od 46. Šćepović).

Fudbaleri Srbije su večeras, međutim, pored postignutog gola stvorili još nekoliko dobrih šansi, posebno u prvom poluvremenu.

Jednu od najboljih prilika imao je kapiten Zoran Tošić: u 14. minutu, posle kontranapada i dodavanja Darka Lazovića, šutirao je iz prve sa oko 11 metara, ali pravo u golmana Isaksona.

U drugom poluvremenu tempo u igri gostujuće reprezentacije je opao, dok su Šveđani imali nekoliko prilika za gol.

Reprezentaciji Švedske ovo je bila poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Šveđani će se takmičiti u Grupi D sa Ukrajinom, Francuskom i Engleskom.

Beta

Pogledajte još