Mađari znaju kako se osvaja zlato

"Bio bi veći teret da nismo osvojili zlato na tri prethodna olimpijska turnira, ali nije se tako dogodilo. Dobro smo naučili razlike između onog što bi mogli nazvati prosečan međunarodni turnir i Olimpijskih igara. Nadam se da još imamo tu prednost u odnosu na druge timove, ali saznaćemo u Londonu", kazao je Kemenji.

On je preuzeo mađarsku reprezentaciju 1997. godine i postigao velike uspehe. Mađarska je uspela da trijumfuje na Igrama u Sidneju 2000, Atini 2004 i Pekingu pre četriri godine.

Mađari imaju 17 uzastopnih pobeda na Olimpijskim igrama, a bili su šampioni, takođe, rekordnih devet puta.

Ipak, pored uspeha na OI, Mađarska nije osvojila medalju na prethodna dva svetska prvenstvaa, a bronza sa evropskog šampionata iz Ajndhovena u januaru im je prva medalja posle Pekinga.

Šansa da Mađarska postane prva nacija za četiti uzastopna trijumfa veoma motiviše ekipu, smatra golman Zoltan Ščeši.

"Ruski ili sovjetski hokej tim osvojio je četiri uzastopna olimpijska zlata. To jeste pritisak, ali mnogi su govorili da je treću uzastopnu zlatnu medalju nemoguće osvojiti, a to smo uspeli, pa je i četvrta ostvariva"
, kazao je mađarski golman.

Prvu i najtežu proveru Mađarska će imati na stratu turnira kada se 29. jula u prvom kolu Grupe B sastaje sa evropskim prvakom Srbijom.

Pored te dve selekcije u grupi je i tim SAD, koji je osvojio srebro u Pekingu, kao i vicešampion Evrope Crna Gora, reprezentacija Rumunije i domaćin Velika Britanija.

Beta

Pogledajte još