Tri domaće premijere na Festivalu "Cinema City"

Premijere tri srpska filma biće održane u okviru takmičarske selekcije "Nacionalna klasa" na Festivalu "Cinema City", koji počinje 16. juna u Novom Sadu i traje do 23. juna.

Svoje domaće premijere doživeće ostvarenje nagrađivanog reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića - crna komedija "Smrt čoveka na Balkanu", zatim debitantski igrani film uglednog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića "Jelena, Katarina, Marija", nastao po romanu "Njujork, Beograd" Dušana Miklje, kao i "Zverinjak" u režiji Marka Novakovića, po drami Dušana Spasojevića koja se dešava u malom srpskom selu na obali Drine.

Osim premijernih ostvarenja, za festivalske nagrade takmičiće se još šest domaćih filmova koji su već prikazivani u bioskopima u proteklih godinu dana.

U selekciji su "Klip" Maje Miloš, "Parada" Srđana Dragojevića, "Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem" Bojana Vuletića, "Šešir profesora Koste Vujića" u režiji Zdravka Šotre, "Ustanička ulica" Miroslava Terzića i "Žućko - priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića.

Pogledajte još