Ceca ništa nije dobila od Arkana

- Nije još doneto pravosnažno rešenje kojim se Ceca oglašava Arkanovom naslednicom - naveo je advokat Miša Petrovski, koji je zatražio da se najpre utvrdi šta je Ceca nasledila od pokojnog supruga i da Prvi osnovni sud završi ostavinski postupak, koji je, kako je naveo, prekinut.

Inače, Đurkovićevi advokati su juče naveli da postoji opasnost da Ceca proda kuću, pa njihov klijent ne bi mogao da naplati dug koji je po njegovim rečima dosad sa kamatom narastao na 200.000 evra. Kako piše "Alo" advokati su izrazili sumnju i u slabo imovno stanje Ražnatovićeve, tvrdeći da ona nema prihode, kao i da državi duguje milion i po evra na ime nagodbe.

- Ražnatovićeva je izjavila da sve prihode ostvaruje preko kompanije „Ceca mjuzik“, ali smo proverom utvrdili da je ta firma u vlasništvu njene sestre Lidije Ocokoljić, tako da sa te strane naš klijent ne bi mogao da naplati svoje potraživanje. I dalje tvrdimo da je pokojni Željko Ražanatović Arkan te pare pozajmio za Cecu, i to u njenom prisustvu. Sumnjamo i da će tužena moći da vrati dug jer je u medijima pisalo da je pozajmljivala novac - istakla je advokat Maja Mudrinić i sudu dostavila novinske tekstove u kojima je pisano o Cecinim pozajmicama i dugovima. Međutim, tužbu je osporio Cecin advokat Miša Petrovski, koji je, osim što je otkrio da Ceca još nije zvanično nasledila bilo šta, naveo da ona nema nameru da proda kuću.

- Ceca u toj kući živi sa svojom decom, sestrom i njenom decom i neće da je proda ni da se seli. Što se tiče 683 kvadrata kuće, za koje se traži zabrana prodaje, oni su pod hipotekom države. Svetlana Ražnatović je do sada redovno ispunjavala sve svoje obaveze prema državi i to i dalje čini. Isplatila je milion evra bez ijednog dana zakašnjenja, a preostalo je još da plati ratu od 500.000 evra - istakao je Petrovski i predložio da se tužba odbije kao preuranjena.

Za sledeće suđenje naređeno je da se dostave spisi o ostavinskoj raspravi posle smrti Željka Ražnatovića Arkana, a sudija Jelena Kilibarda će odluku o zahtevu za zabranu prodaju Cecine kuće doneti naknadno. Ceca juče nije došla na suđenje jer nije bila u obavezi da dođe, a sledeće ročište zakazano je za 13. novembar.

Stan dobio na kocki

Đurković tvrdi da je 1996. godine, u beogradskom kazinu „Grand“ na kocki osvojio stan u centru Beograda, u ulici Srspkih vladara. Kako tvrdi, Arkan ga je nakon toga pitao za pozajmicu. Đurković juče nije hteo da daje izjave i brzo išao iz suda. „Dok traje suđenje, neću davati nikakve izjave“, kratko je rekao Đurković, koji se sa Cecom sudi 12 godina.

Pogledajte još