Tragedija: Veslač preminuo na treningu

Policija će ispitati okolnosti pod kojima je došlo do smrti. Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače. On je bio i jedan od trojice kandidata iz Smedereva za odlazak na Olimpijske igre u Londonu.

Jevremović: Ništa nija ukazivalo na tragičan ishod

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije (VSS) Nebojša Jevremović rekao je danas da ništa nije ukazivalo da reprezentativac Nemanja Nešić ima zdravstvene probleme i naveo da je redovno imao lekarske kontrole.

"Ovako nešto nikako nismo mogli da predvidimo. Nemanja je bio izvanredan veslač, osvajač medalja na Evropskim prvenstvima. Radi se o vrhunskom sportisti, pre samo dve nedelje je veslao kvalifikacionu regatu za OI", rekao je Jevremović Tanjugu.

Nešić, koji je imao 24 godine, umro je danas, na prepodnevnom treningu u rodnom Smederevu.

"On je kolabirao u čamcu i trener je bio vrlo blizu. Odmah su ga izvadili iz čamca i krenuli ka obali gde je čekala Hitna pomoć, ali nažalost on je već preminuo", naveo je Jevremović.

Nešić je bio član reprezentativnog četverca bez kormilara za lake veslače.

"Redovno je pregledan, kao i svaki vrhunski sportista. Kao stipendista ministarstva omladine i sporta imao je preglede u republičkom zavodu za sport. Mi u veslanju do sada nismo imali takvih slučajeva, ništa nije ukazivalo da može doći do ovako tragičnog ishoda i još smo u šoku", kazao je Nešić.

Pogledajte još