Draganu Džajiću priznanje portala "Gol"

0

Legendarni fudbaler beogradske Crvene zvezde Dragan Džajić našao se na listi 10 igrača koji su kroz istoriju najviše doprineli svojim reprezentacijama na prvenstvima Evrope, po izboru popularnog internet portala Gol (www.goal.com).

Džajić je zauzeo peto mesto, pošto se našao ispred Ćavija Ernandeza iz Španije, danskog golmana Petera Šmajhela, dvojice Italijana – Paola Maldinija i golmana Dina Zofa i Nemca Gintera Necera, a iza Zinedina Zidana iz Francuske, Franca Bekenbauera iz Nemačke, Marka van Bastena iz Holandije i Mišela Platinija iz Francuske.

Kako se navodi, “po mnogima najbolje levo krilo Evrope Dragan Džajić bio je najbolji igrač Evropskog prvenstva 1968. godine”.

Uz opis njegovih golova protiv Engleske u polufinalu i domaćina Italije u finalu, podseća se i na njegovu igru osam godina kasnije (1976), kada je Jugoslavija u Beogradu poražena od Nemačke posle produžetaka sa 2:4, iako je nakon 30 minuta polufinalnog duela vodila sa 2:0.

U tekstu se dodaje još da je Dažjić svojim “bogatim talentom” zaslužio pobedničku medalju na Evropskom prvenstvu, koju nikada nije osvojio.

Dragan Džajić
je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 85 utakmica i postigao 23 gola, a ranije je u izboru portala Goal.com izabran u najbolji tim evropskih prvenstava svih vremena.

Pored njega, među 11 najboljih našli su se još golman Dino Zof, odbrambeni igrači Matijaz Zamer, Franc Bekenbauer, Paolo Maldini, igrači sredine terena Vilfrid Van Mor, Ginter Necer, Zinedin Zidan, Mišel Platini i napadači Marko van Basten i Gerd Miler.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.