Merkelova sa nemačkim fudbalerima u Gdanjsku

''Merkelova će doći posle našeg treninga...mi se tome radujemo'', rekao je menadžer nemačkog tima Oliver Birhof, povodom dolaska Merkelove u Gadanjsk, a mediji javljaju da je, osim zajedničke večere, planirano i njeno kratko obraćanje reprezentaciji i treneru Joahimu Levu.

Da li će Merkelova otputovati i u Ukrajinu, otvoreno je pitanje.Problemi sa Ukrajinom su počeli zbog odnosa ukrajinskih vlasti prema bivšoj šefici vlade Juliji Timošenko.

Kada je reč o Mereklovoj, u politici poznatoj kao ''gvozdena frau'', poznato je i to da ne samo da se interesuje za fudbal, već je prava "navijačica": ostale su upamćene slike Merkelove kako - na Mundijalu u Nemačkoj - oduševljleno na tribinama stadiona ''Olimpija'' u Berlinu slavi pobedu Nemaca nad reprezentacijom Ekvadora.

To je bila jedna od retkih prilika da ozbiljna i studiozna Merkelova, prva žena kancelar u istoriji države, odrasla u svešteničkoj porodici u nekadašnjem DDR-u, pokazuje takve emocije.

Postoji i priča da je ona, još u vreme DDR 1974. godine gledala legendarnu utakmicu između tadašnje zapadne i istočne Nemačke. Tada je, kako se priča, išla na stadion sa ocem.

Merkelova se na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, održanom 2006. godine u skoro karnevalskoj atmosferi, praćenom erupcijom patriotskog raspoloženja i lepotom, naročito, ženskom, nesebično pokazanom na letnjoj vrelini, potvrdila kao prijatelj fudbala.''Nemačka je naš svetski prvak srca'', poručila je Merkelova tada, 2006. godine, kada je Nemačka osvojila treće mesto.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.